En sık sorulan sorulardan biri: İki yönlü telsizinizin menzili nedir? Bu konudaki problem, radyo iletişim sinyallerinde sorunlara neden olabilecek pek çok faktörün olmasıdır. Bunlara atmosferik koşullar, binalar gibi engeller, iki yönlü telsiz bataryasının durumu ve diğer birçok şey dahildir.

Telsizden Telsize (Back to Back)- Basit Cevap

Cevap basit: Taşınabilir telsizler sadece yakın mesafeli iletişim için kullanılmalıdır. Bazı üreticilerin ürünlerine erişim bölgesi 5 km, 10 km vb. Sadece ideal koşullarda hiçbir engel olmadığı sürece sağlam sinyali sağlamak mümkün olacak ancak, gerçek dünyada bu gibi koşullara ulaşmak mümkün değildir. Bu yüzden en iyi cevap, arka arkaya (Telsizden Telsize) modunda iki yönlü telsizleri kullanırken, açık arazide bir milden fazla bir süre beklememelisiniz, dışarıda ise yerleşik alanlarda birkaç yüz metreden fazla beklememelisiniz; iç mekanlarda ise 100 metreden fazla olmayacaktır. Böylece, açık alanlarda iki yönlü (back to back) radyo erişim alanını yaklaşık olarak bir mil (1,6 km), yoğun nüfuslu yerleşim yerlerinde 200 metre ve iç mekanlarda ise en fazla 100 metre olacaktır. Lisanssız Telsizlerle Uyarı: Lisanssız iki yönlü telsiz (AB’de) 0,5w’de yayınlanabilir. Dolayısıyla görüş hattına bakılmaksızın, radyo sinyalini çok uzağa seyahat edebilecek kadar enerji vermek için yeterli güç üretmeyebilirler. Öte yandan, lisanslı iki yönlü telsizler genellikle 4 w'tan 5 w'a iletilir. Bu, iletilen sinyalin maksimum potansiyel mesafesine ulaşması için yeterli miktarda enerji üretme gücüdür.

Daha Detaylı Bir Cevap - Görüş Hattı

Gerçek şu ki, bu soruyu teknik olarak cevaplamanın bir yolu var. Ancak bu cevap teknik alanda başarılı olmayanları biraz şaşırtıcı olabilir. Bunun gibi teknik cevaplar, gerçek dünyada var olmayan, kesinlikle mükemmel ve ideal koşullar ve atmosferik koşullar gibi sabitlere dayanıyor. Buna rağmen, bir telsiz sinyalinin maksimum teorik aralığını, dünyanın eğriliğini göz önünde bulunduran ve dünyanın mükemmel bir küre olduğu varsayımına dayanan bir görüş hattı hesaplaması kullanarak hesaplayabiliriz. Ayrıca, radyo sinyalinizin mesafeyi hareket ettirmek için yeterli enerjiyi destekleyen yeterli güçle iletildiğini varsayar.

Denklem:

  • ufuk (km) = 3,57 x √ yükseklik (m)
  • ufuk (mi) = 1,23 x √ yükseklik (fit)

Telsiz tutan bir yetişkinin ortalama boyu 1.5-1.7 metredir. 1,5 m yüksekliği sabit olduğunu varsayalım. √1,5 m = 1,22474487139 x 3,57 = 4,37 km 4,92126 ft = 2,21837778568 x 1,23 = 2,72 mil Bu teoriyi kullanarak , 1,5 m ufuk noktasının yüksekliğinde radyo sinyalleri elde etmek için olası olan bir nokta 2.72 mil (yaklaşık) 'dir. İki kullanıcının teoride, geri kullanılan bir taşınabilir iki yönlü telsizden elde edebileceğiniz maksimum mesafe olan sinyali yeterli enerjiyle (watt) ilettikleri düşünülürse arka arkaya 2.71 mil x 2, 5.42 mil. İki kullanıcının, ufkun her iki tarafında da yaklaşık olarak 2,71 mil (yaklaşık) olduğu varsayımıyla, teoride, sinyali yeterince enerjiyle (watt) ilettikleri göz önüne alındığında, taşınabilir bir iki yönlü telsizden elde edebileceğiniz maksimum mesafe 2,71 mil x 2 = 5.42 mil. Ancak, bu oldukça gerçekçi değil. Yukarıda bahsedildiği gibi, atmosferik koşullar, iyonosferik absorpsiyon ve potansiyel engeller bunun elde edilememesini önleyecektir. Daha da teknik olanlar için, kırınım konusunda tartışmak ve yayılımını atlamak gibi bir durum olabileceği konusunda hemfikirim. Ancak bu makalenin amaçları doğrultusunda, bu hususlar burada dikkate alınmamıştır.